Lodowe Torty z Igorem Zaritskim i Krzysztofem Smoleniem
Zapraszamy na jednodniowe szkolenie cukiernicze poświęcone sztuce tworzenia tortów lodowych! W trakcie szkolenia omówimy techniczne aspekty produkcji lodów, takie jak rodzaje baz lodowych, procesy ich stabilizacji i emulgacji, a także optymalizację receptur pod kątem smaków, konsystencji, czasu wykonywania i kosztu. Dowiesz się, jak osiągnąć perfekcyjną strukturę lodów i utrzymać ich jakość podczas mrożenia i przechowywania.
Druga część szkolenia będzie poświęcona składaniu i dekorowaniu tortów lodowych. Nauczymy Cię technik nakładania warstw, tworzenia efektownych zdobień z czekolady, owoców i zamszu, a także pracy z różnymi formami i narzędziami. Zdobędziesz wiedzę oraz praktyczne umiejętności, które pozwolą Ci wyróżnić się na rynku cukierniczym!
Na szkoleniu
Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
W programie znajdują się następujące receptury:
Torty:
- Czekoladowy z orzechem laskowym i ciasteczkami Oreo (lody czekoladowe, lody orzechowe, czekoladowy biszkopt, słony karmel)
- Pistacjowy z truskawkami (lody pistacjowe, sorbet truskawkowy, pistacjowy chrupiący spód oraz biszkopt, truskawkowa polewa)
- Jogurtowo-malinowy z migdałem (lody jogurtowe, sorbet malinowy, migdałowy chrupiący spód oraz biszkopt, polewa malinowa)
- Marakuja, mango, kokos (lody kokosowe, sorbet mango/marakuja, biszkopt kokosowy, polewa marakuja)
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
- Fotorelacja z przebiegu szkolenia oraz zdjęcia pamiątkowe z prowadzącym szkolenie.
Prowadzący szkelenie:
Igor Zaritskiy – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa! Igor Zaritskiy jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii.
Krzysztof Smoleń – Utalentowany technolog, na co dzień doradzający klientom w firmie Sempre, z doskonałą i rozległą wiedza na temat produkcji lodów rzemieślniczych, technik prezentacji, smaków oraz dekoracji. Pomógł przy uruchomieniu ponad stu produkcji lodów w Polsce i Europie. Autor wielu receptur, które przyjęły się na stałe w ofercie lodziarni.
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin: