
Świąteczny Tort z Ukrytym Piętrem – Szkolnie cukiernicze z Ewą Drzewicką-Łyżwą
Szkolenie jednodniowe z tworzenia tortu z ukrytym piętrem i zdobieniami świątecznymi.
Na szkoleniu pracujemy na prawdziwym cieście biszkoptowym przełożonym kremem śmietanowym. Pokryjemy tort masą cukrową oraz wykonamy z niej dekoracje
Na szkoleniu
Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.




Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Poznasz następujące techniki:
- wypiek stabilnego biszkoptu
- wykonanie stabilnego kremu w tonacji zimowej
- złożenie tortu z tak zwanym ukrytym piętrem. Każdy uczestnik wykona tort składający się z dwóch pięter o tej samej średnicy. Oba piętra będą wykonane z prawdziwego ciasta.
- wykonanie stabilnego kremu maślanego i arkana tworzenia kantów.
- praca z dekoracjami cukierniczymi, pokrywanie tortu masą cukrową oraz wykonanie z nich nowatorskich dekoracji, wykonanie dekoracji z czekolady, jej temperowanie. Dekoracje z isomaltu oraz koronek cukrowych, zamszowanie
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Dodatkowo zostaną omówione zagadnienia technologiczne z zakresu ciast biszkoptowo-tłuszczowych, wykonania stabilnych kremów, pracy z barwnikami spożywczymi, pracy ze wspornikami cukierniczymi, wyceną tortów oraz ich transportem.
Prowadzący szkelenie:

Ewa Drzewicka-Łyżwa – Dyplomowana cukierniczka z tytułem mistrzowskim, Instruktorka zawodu. Dwukrotnie zdobyła złoty medal, w tym medalistka Mistrzostw Świata. Sześciokrotna uczestniczka mistrzostw tortów na targach Expo Sweet w Warszawie, gdzie w 2018 zdobyła wicemistrzostwo Europy, a w 2019 Polski. Z pasji i zamiłowania jest sugarcrafterką, miłośniczka konkursów cukierniczo-dekoratorskich. Swoją wiedzą i umiejętnościami dzieli się w niezwykle magiczny sposób, zarażając swoją miłością do piękna i dekoratorstwa w cukiernictwie.
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Przepraszamy, to szkolenie zostało odwołane.