Słodki Stół dla Początkujących – Szkolenie Cukiernicze z Krystianem Sak
Zapraszamy na dwudniowe szkolenie cukiernicze z utalentowanym Krystianem Sak na którym poznacie podstawy jak przygotować pełny serwis Słodkiego Stołu.
Słodki Stół na przyjęcia i Eventy
Na tym dwudniowym kursie cukierniczym dowiecie się jak przygotować serie produktów zachwycających smakiem w spójnym stylu. Dzięki przekazanej na szkoleniu wiedzy na temat narzędzi, technik i kompozycji smakowych stworzycie innowacyjne, smaczne i pięknie wyglądające desery na poziomie profesjonalnym.
Omówimy ważne aspekty dotyczące słodkiego stołu. Sposoby transportu i przechowywania oraz tworzenia menu na różnego rodzaju okoliczności. Przeliczanie porcji na osobę i dostosowywanie asortymentu. Poruszymy Techniki Dekoracyjne, Zarządzania zasobami oraz ekonomiki i organizacji pracy.
Na szkoleniu
Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
Doświadczenie
To nie pierwsze nasze szkolenie. W naszej ofercie znajdziesz bogactwo różnych tematów, oraz wybór nauczycieli według Twoich preferencji. Świadectwo tego znajdziesz na naszej stronie Facebook
Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 1000, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
W programie znajdą się następujące receptury:
- Tort Truskawka/Mascarpone/Trawa Cytrynowa
- Tarta Earl Grey/ Figa
- Monoporcja Kwiat Pomarańczy/Brzoskwinia
- Monoporcja Wiśnia/Czekolada
- Ptyś Jabłko/Pecan
- Makaronik Matcha
- Cake pops Brownie/Marakuja
- Beza Kokos/Rum
- Panna Cotta Malina/ Mango
- Tartoletka Anans/Pistacja
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
- Fotorelacja z przebiegu szkolenia oraz zdjęcia pamiątkowe z prowadzącym szkolenie.
Prowadzący szkelenie:
Krystian Sak – Jego zainteresowanie gastronomią zaczęło się we wczesnych dniach szkoły, gdzie wybrał kierunek: technikum żywienia. Jednak szybko odkrył, że jego prawdziwą pasją jest cukiernictwo i postanowił podążać tą ścieżką.
Miał okazję pracować u boku doświadczonych cukierników w ekskluzywnym Hotelu Warszawa, gdzie nie tylko doskonalił swoje umiejętności, ale także zdobywał nowe inspiracje od klientów o wysokich wymaganiach.
Uczestniczył w różnorodnych konkursach, które pomagały mu rozwijać umiejętności i poszerzać wiedzę. Każda nowa wygrana i sukces dodawały motywacji do dalszego doskonalenia się w tej dziedzinie.
- 2019- 2 miejsce Worldskills Poland
- 2020- 3 miejsce Expo Sweet
- 2022- 1 miejsce Mistrzostwa Polski na Pralinę
- 2023- 2 miejsce Debic Pastry Cup
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin: