
Podstawy Cukiernictwa – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Niezależnie od tego, czy jesteś początkującym czy doświadczonym cukiernikiem, prowadzący to dwudniowe szkolenie cukiernicze Igor Zaritskiy podzieli się z Tobą swoją wiedzą oraz trikami stosowanymi przez niego niemal każdego dnia.
Na szkoleniu
Dowiesz się, jak dobrze zorganizowana praca pozwala wiele osiągnąć bez stresu! Nauczymy Cię jak zaskakiwać smakiem i pięknym wyglądem. My zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej. Igor Zaritski, dzięki swojej otwartości i wiedzy, z przyjemnością wprowadzi nawet początkujące osoby w świat cukiernictwa.
Doświadczenie
To nie pierwsze nasze szkolenie podejmujące ten temat. Świadectwo tego znajdziesz w poniższej galerii prezentującej desery wykonane przez naszych uczestników, oraz w wielu opiniach o Warsaw Academy of Pastry Arts na naszej stronie Facebook























Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Przygotujemy:
- Panna Cotta
- Tiramisu
- Brownie
- Tarta Cytrynowa
- Tarta Owocowa
- Ptysie Mango-Marakuja
- Beza Pawlowa
- Foret Noir
- Tort Opera
Program obejmuje:
- Przygotowanie musów, kremów, coolie, biszkoptów, glazur
- Podstawy wyrobu kruchego ciasta, biszkoptów, sable
- Metody dekorowania
- Praca z teksturami
- Łączenie smaków
- Techniki przygotowywania
- Przechowywanie
- Podstawy pracy z czekoladą
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący szkelenie:
Superfinalista World Chocolate Masters 2022 oraz szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie oferuje wiedzę zarówno początkującym jak i zaawansowanym cukiernikom. Odważnie okrywa cały czas nowe smaki i nie boi się podpisywać pod nimi swoim nazwiskiem, razem z Cacao Barry stworzył swoją autorską czekoladę „Bio Botanica 75.3%”
Na szkoleniach wspiera swoją wiedzę techniczną, ogromnym doświadczeniem i nieprzeciętnym zmysłem artystycznym.
- W 2010 roku stanął na podium w prestiżowym konkursie Mondial des Arts Sucres, w Paryżu, na którym zrobił 3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
- W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku”
- W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna inspiracja, torty, praliny”
- W 2021 staje się finalistą World Chocolate Masters 2022 jako reprezentant Polski
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin: