
Słodkie oraz wytrawne pieczywo wiedeńskie – Szkolenie Cukiernicze z Wiesławem Kucią
Zapraszamy na dwudniowe szkolenie Słodkie oraz wytrawne pieczywo wiedeńskie autorstwa Wiesława Kuci
Pieczywo i wypieki wiedeńskie z pewnością zaliczają się do najbardziej docenianych na świecie. Wiedeńczycy słynną z dobrego gustu i smaku. Warto zatem poznać sztukę i tajemnice tych wyrobów.
Podczas szkolenia wykonane zostaną:
- Happy Sweet Corn – Drobne Pieczywo z Nadzieniem z Niebieskiego Maku
- Pistache Brioche – Wypiek z Ciasta Półfracuskiego z Nadzieniem Pistacjowym
- Cinamone Laminated Brioche – Wypiek z Ciasta Półfrancuskiego o Smaku Cynamonowym
- Dough Peach – Kwiat Brzoskwini, Drożdżowy Wypiek z Kremem Brzoswiniowym
- Cottage Salt Visioneire – Półracuski Wypiek z Dodatkiem Serka Śmietankowego oraz Ziół Prowansalskich
- Baguette With Olives – Bagietka Na Zaczynie Polish Oraz Levain z Dodatkiem Oliwek
- Blueberry Dough – Jagodowe Ciastko na Spodzie Kruchym
- Twice Baked Croissant – Croissant Podwójnie Pieczony z Nadzieniem Migdałowo-Cytrynowym
Harmonogram szkolenia:
- Wstęp Oraz Charakterystyka Surowców
- Omówienie Procesów Technologicznych Podczas Produkcji Piekarniczo Cukierniczej
- Wytwarzanie Ciast Oraz Półproduktów Na Pieczywo Słodkie Oraz Wytrawne
- Przygotowanie Kęsów Do Rozrostu.
- Charakterystyka Rozrostu Kęsów Ciast
- Przygotowanie Do Wypieku
- Wypiek Oraz Dekoracja Wypieczonych Produktów
- Przygotowanie Wystawy
- Omówienie Wszystkich Procesów Technologicznych Przygotowanych Produktów
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Prowadzący: Wiesław Kucia – Mistrz piekarnictwa, pasjonat, cukiernik.
Jest piekarzem od ponad 15 lat, a od 12 technologiem żywności. Dominującą pasją jest piekarstwo artystyczne. Od wczesnych lat szkoły zawodowej uczestniczył i brał udział w licznych konkursach krajowych i międzynarodowych, odnoszą liczne sukcesy. Swoją wiedzę, umiejętności i doświadczenie w produkcji piekarskiej, zdobywał wiele lat, tworząc artystyczne eksponaty i osiągając mistrzostwo w zdobieniu chlebów okolicznościowych. Od kilku lat aktywnie działa w branży cukierniczej. Łączenie cukiernictwa i piekarnictwa daje szerokie spektrum wiedzy, pozwalając realizować wiele szkoleń i projektów podnoszących kwalifikacje i umiejętności innym osobom. W rodzinnym mieście Lublin jest twórcą profesjonalnego studio szkoleniowe, gdzie realizuję swoje pomysły i pasję.
Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).
Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:
Ania Cienkowska tel. 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl