Nowoczesne Cukiernictwo – Owocowa Elegancja – Szkolenie Cukiernicze z Lesią Moroz
Zapraszamy na dwudniowe szkolenie cukiernicze z utalentowaną Lesią Moroz na którym poznacie wiele technik cukierniczych oraz 8 receptur.
Świeże, Smaczne i Eleganckie Desery Owocowe
Zapraszamy na wyjątkowe szkolenie, które wprowadzi Cię w świat smakowitych deserów owocowych. Celem szkolenia jest przekazanie wiedzy na temat nowoczesnych narzędzi i technik, które pozwalają na tworzenie wyrafinowanych owocowych deserów. Uczestnicy nauczą się, jak komponować wieloskładnikowe przepisy, aby uzyskać wyjątkowe połączenia smaków i tekstur, które zachwycą każdego klienta.
1. Analiza kompozycji smaku i struktur wyrobów cukierniczych:
- Kompozycja smaku: Jak łączyć różne smaki, aby uzyskać harmonijną i zbalansowaną całość.
- Struktury cukiernicze: Analiza różnych tekstur w deserach, takich jak kremy, musy, galaretki, biszkopty, kruche spody.
2. Nauka przygotowania klasycznych ciast oraz biszkoptów.
- Ciasto parzone: Technika przygotowania ciasta parzonego, podstawy do Paris-Brest, ptysie, eklerów z innych klasycznych deserów.
- Ciasto kruche: Jak przygotować idealnie kruche ciasto, które będzie bazą dla tart, tartaletek i innych wypieków
3. Techniki tworzenia dekoracji zgodnie z najnowszymi trendami cukierniczymi. Oraz z użyciem świeżych owoców, jadalnych kwiatów i ziół.
4. Wskazówki produkcyjne przydatne w codziennej pracy
Na szkoleniu
Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
Doświadczenie
To nie pierwsze nasze szkolenie. W naszej ofercie znajdziesz bogactwo różnych tematów, oraz wybór nauczycieli według Twoich preferencji. Świadectwo tego znajdziesz na naszej stronie Facebook
Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 1000, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
W programie znajdą się następujące receptury:
- TARTA RYŻ / KOKOS / MANGO
- PARIS-BREST PISTACJA / MANDARYNKA / KWIAT POMARAŃCZY
- MORELA/ TYMIANEK CYTRYNOWY
- TARTA POZIOMKA / JOGURT
- MALINA / WANILIA
- WIŚNIA / CZEKOLADA/ KIRSCH
- SERNIK CZARNA PORZECZKA / MALINA
- RABARBAR / HIBISKUS
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
- Fotorelacja z przebiegu szkolenia oraz zdjęcia pamiątkowe z prowadzącym szkolenie.
Prowadzący szkelenie:
Lesia Moroz – Pierwsze kroki związane z gastronomią rozpoczęły się dla niej w wieku 16 lat. Początkowo pracowała na kuchni, ale ze względu na ogromne zamiłowanie do cukiernictwa, postanowiła podążać tą ścieżką. Zdobywała doświadczenie cukiernicze w najlepszych warszawskich restauracjach, angażując się w różnorodne szkolenia oraz odbywając staże, które pomagały jej rozwijać się i napędzały do działania.
W 2022 roku zajęła drugie miejsce w Mistrzostwach Polski na Praline, a w tym roku również drugie miejsce zdobyła w konkursie Debic Pastry Cup. Obecnie jest szefem w renomowanej cukierni o nazwie Tonka.
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin: