
Lambeth Cake – Szkolenie Cukiernicze z Iwoną Wendel i Krzysztofem Madajewskim
Zapraszamy na dwudniowe szkolenie cukiernicze, z tworzenia zapierającego dech w piersiach tortu w stylu angielskim Lambeth.
Pierwszego dnia: odpiek biszkoptów, wykonanie kremów, przełożenia biszkoptu i kremów, przygotowanie kremow do dekoracji i ćwiczenie koronek. Następnego dnia każdy uczestnik wykona, złoży i ozdobi swój mały tort oraz wykonamy jeden 4 piętrowy tort prawdziwy i jedną atrapę 5-cio pietrowa.
Szkolenie poprowadzi Iwona Wendel znana w całej Polsce jako Ciotka Beza – Pracownia tortów artystycznych. Tworzy prawdziwe dzieła sztuki, mogące stać w muzeum, bo niejednokrotnie trudno uwierzyć że te słodkości są artystycznym wyrobem cukierniczym. Wymagają ogromnej pracy i talentu w połączeniu z precyzyjną wiedzą cukierniczą. Jest kreatorką przepięknych słodkich stołów. Gościła również w Dzień dobry TVN. Dzieląc się swoją pasją, kieruje się mottem „Jeśli będziesz robić to, co lubisz najbardziej, to nie przepracujesz ani jednego dnia”.
Szkolenie poprowadzi w duecie z Krzysztofem Madajewskim mającym 27-letnie doświadczenie w dziedzinie cukiernictwa tradycyjnego. Razem tworzą niepowtarzalny duet , wzajemnie się uzupełniając.
Na szkoleniu
Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.







Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 1000, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Program obejmuje:
- Wypiek stabilnego biszkoptu,
- wykonanie stabilnego kremu do tortu,
- poprawne złożenie tortu piętrowego
Technika różnych dekoracji na torcie, w tym:
- krem maślany
- ostre kanty
- praca z tylkami
- wykonanie zdobień koronkowych na torcie
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
- Fotorelacja z przebiegu szkolenia oraz zdjęcia pamiątkowe z prowadzącym szkolenie.
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin: