Fundamenty Wegańskiego Cukiernictwa – Szkolenie cukiernicze z Izabelą Domaradzką
Zapraszamy na szkolenie dla początkujących oraz średniozaawansowanych na którym nauczycie się deserów wegańskich.
Szkolenie podzielone jest na dwa bloki.
Wstęp do wegańskiego cukiernictwa, podczas którego uczestnicy dowiedzą się o chemii składników oraz poznają wytyczne jak poruszać się po wegańskim cukiernictwie.
Część praktyczna, polegająca na przygotowaniu wypieków i deserów bazując na recepturach. Uczestnicy poznają podstawowe typy wypieków na bazie ciasta drożdżowego, przez babki, tartę (ciasto kruche), modne cookies aż do wieloelementowego deseru (Infiniti Brownie).
Program:
- Brioszka – kruszonka kardamonowa, waniliowy creme patissiere, konfitura śliwkowa
- Drożdżowe Bunsy – dynia, cynamon, biscoff
- Infiniti Brownie – brownie z orzechem włoskim, ganache czekoladowy z
espresso, cremeux czekoladowe NXT 42,3% - Tavel Cake – banan, pekan, sezam, miso
- Babka – prażony kokos, yuzu, bazylia
- Super Cookie – pistacja, pralina pistacjowa, sól maldon
- Tarta Bourdaloue – frangipane migdałowo-laskowy, gruszki, rum
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Prowadzący szkelenie:
Izabela Domaradzka – Michno – Co-owner i Head Pasty Chef w cukiernio-piekarni Eter w Warszawie. Jest ambasadorką kampanii Born Original Callebaut. Od początku swojej zawodowej drogi związana z cukiernictwem alternatywnym tj wegańskim, bezglutenowym. Jej pasja do tworzenia wyjątkowych smaków łączy się z głębokim przekonaniem, że jedzenie powinno być nie tylko pyszne i piękne, ale i odpowiedzialne. Pracując w Eter, szkoli z wegańskiego cukiernictwa wciąż powiększający się zespół. Stale eksperymentuje z nowymi składnikami i technikami. Uwielbia łączyć tradycyjne receptury z nowoczesnymi, innowacyjnymi podejściami.
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin: