Home Szkolenia Cukiernicze Fundamenty Wegańskiego Cukiernictwa – Szkolenie cukiernicze z Izabelą Domaradzką
Fundamenty Wegańskiego Cukiernictwa - Szkolenie cukiernicze z Izabelą Domaradzką

Fundamenty Wegańskiego Cukiernictwa – Szkolenie cukiernicze z Izabelą Domaradzką

Zapraszamy na szkolenie dla początkujących oraz średniozaawansowanych na którym nauczycie się deserów wegańskich.

Szkolenie podzielone jest na dwa bloki.  

Wstęp do wegańskiego cukiernictwa, podczas którego uczestnicy dowiedzą się o  chemii składników oraz poznają wytyczne jak poruszać się po wegańskim  cukiernictwie.  

Część praktyczna, polegająca na przygotowaniu wypieków i deserów bazując na  recepturach. Uczestnicy poznają podstawowe typy wypieków na bazie ciasta  drożdżowego, przez babki, tartę (ciasto kruche), modne cookies aż do  wieloelementowego deseru (Infiniti Brownie).  

Program:

  • Brioszka – kruszonka kardamonowa, waniliowy creme patissiere, konfitura śliwkowa
  • Drożdżowe Bunsy – dynia, cynamon, biscoff
  • Infiniti Brownie – brownie z orzechem włoskim, ganache czekoladowy z
    espresso, cremeux czekoladowe NXT 42,3%
  • Tavel Cake – banan, pekan, sezam, miso
  • Babka – prażony kokos, yuzu, bazylia
  • Super Cookie – pistacja, pralina pistacjowa, sól maldon
  • Tarta Bourdaloue – frangipane migdałowo-laskowy, gruszki, rum

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Prowadzący szkelenie:

Fundamenty Wegańskiego Cukiernictwa - Szkolenie cukiernicze z Izabelą Domaradzką

Izabela Domaradzka – Michno  – Co-owner i Head Pasty Chef w cukiernio-piekarni Eter w Warszawie. Jest  ambasadorką kampanii Born Original Callebaut. Od początku swojej zawodowej  drogi związana z cukiernictwem alternatywnym tj wegańskim, bezglutenowym. Jej  pasja do tworzenia wyjątkowych smaków łączy się z głębokim przekonaniem, że  jedzenie powinno być nie tylko pyszne i piękne, ale i odpowiedzialne. Pracując w  Eter, szkoli z wegańskiego cukiernictwa wciąż powiększający się zespół. Stale  eksperymentuje z nowymi składnikami i technikami. Uwielbia łączyć tradycyjne  receptury z nowoczesnymi, innowacyjnymi podejściami.

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin:

Data

12 lut 2025

Czas

09:00 - 19:00

Koszt

1300 zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria