Francuskie Wypieki – Szkolenie Cukiernicze z Lesią Moroz
Zapraszamy na jednodniowe szkolenie cukiernicze z młodą i niezwykle ambitną Lesią Moroz
Tym razem nie croissant
Na tym szkoleniu uczestnicy będą mieli okazję odkryć tajemnice przygotowywania wykwintnych deserów, tradycyjnie pochodzących z kraju croissantów. Podczas intensywnych zajęć, Lesia Moroz wprowadzi was w świat smaków i technik związanych z przygotowaniem waniliowego Flanu, delikatnej babki rumowej oraz aromatycznego gateau basque z figą. Millefeuille z malinami zachwyci swoją elegancją, a magdalenki czekoladowe i pistacjowe zapewnią niebiańską słodycz. Nie zabraknie również pysznych ciasteczek z orzechami włoskimi, jabłkiem i karmelem. Marble cake, czyli marmurkowe ciasto, rozbudzi zmysły swoim kremowym i czekoladowym połączeniem.
Uczestnicy będą mieli okazję przygotować, a później oczywiście spróbować, wyjątkowego deseru – Tropezienne z brzoskwinią i kwiatem pomarańczy.
To niezapomniane szkolenie pozostawi uczestnikom nie tylko wiedzę, ale również inspirację do tworzenia wyjątkowych francuskich wypieków.
Na szkoleniu
Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
Doświadczenie
To nie pierwsze nasze szkolenie. W naszej ofercie znajdziesz bogactwo różnych tematów, oraz wybór nauczycieli według Twoich preferencji. Świadectwo tego znajdziesz na naszej stronie Facebook
Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
W programie znajdą się następujące receptury:
- Rum baba
- Gateau basque z figą
- Millefeuille malina
- Magdalenka czekoladowa/magdalenka pistacjowa
- Cookies orzech włoski/ jabłko/ karmel
- Marble cake (ciasto marmurkowe)
- Tropezienne z brzoskwinią i kwiatem pomarańczy
- Tarta czekolada/ praline pecan
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
- Fotorelacja z przebiegu szkolenia oraz zdjęcia pamiątkowe z prowadzącym szkolenie.
Prowadzący szkelenie:
Lesia Moroz – Pierwsze kroki związane z gastronomią rozpoczęły się dla niej w wieku 16 lat. Początkowo pracowała na kuchni, ale ze względu na ogromne zamiłowanie do cukiernictwa, postanowiła podążać tą ścieżką. Zdobywała doświadczenie cukiernicze w najlepszych warszawskich restauracjach, angażując się w różnorodne szkolenia oraz odbywając staże, które pomagały jej rozwijać się i napędzały do działania.
W 2022 roku zajęła drugie miejsce w Mistrzostwach Polski na Praline, a w tym roku również drugie miejsce zdobyła w konkursie Debic Pastry Cup. Obecnie jest szefem w renomowanej cukierni o nazwie Tonka.
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin: