
Cukiernictwo Restauracyjne – 5 Deserów na Talerzu z Maciejem Rosińskim
Wznieś się na wyżyny współczesnego cukiernictwa. Jeśli chcesz poznać sztukę przez duże „SZ” tworzenia i komponowania deserów w oparciu o nowoczesne dodatki funkcjonalne w technologii spożywczej, jakie oferuję hiszpańska firma Sosa to jest to właśnie szkolenie do Ciebie. Jak mieszać struktury i smaki, łączyć je w niepowtarzalne aranżacje, oraz poznać tajniki sprawnej i uporządkowanej kuchni.
5 receptur z zastosowaniem nowoczesnych technik i komponowania składników, w perfekcyjnym zbalansowaniu smaków, zmiennością tekstur i wyglądem przykuwającym oko – kunszt cukierniczy na talerzu, którego nie może zabraknąć w wyróżniających się jakością miejscach.
Poprowadzi Ambasador marki Callebaut – Maciej Rosiński – Doświadczony, doświadczony szef kuchni, doskonały cukiernik, jeden z reprezentantów polskich cukierników w Luksemburgu w konkursie World Chocolate Masters.
Deser talerzowy Sempre
- Burak-Pistacja-Malina
- Beza-Czerwone owoce
- Orzech-Kawa-Imbir
- Mascarpone-Karmel-Marakuja
- Pietruszka-Wanilia-Rokitnik
Program obejmuje:
- Metody dekorowania
- Praca z teksturami
- Łączenie smaków
- Techniki przygotowywania
- Metody przechowywania
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Prowadzący:
Maciej Rosiński – Wielokrotnie nagradzany, doskonały kucharz i cukiernik

Ambasador marki Callebaut. Reprezentując Polskę zdobył brązowy medal na Marco Polo Cup w Szanghaju. W roku 2016 był trenerem Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów w zakresie wyrobów cukierniczych i deserów. Zdobywca dwóch czapek Gault&Millau, a także osoba nominowana w kategorii Szef Jutra. Wyróżniony tytułem Szefa Roku 2016 oraz Ambasadora Łódzkiej Gastronomii 2017 w Łódzkich Nagrodach Kulinarnych. Wielokrotny Juror w konkursach kulinarnych i cukierniczych. Szkoleniowiec w WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS
Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).
Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:
Ania Cienkowska tel. 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Przepraszamy, wydarzenie nie odbędzie się.