
Dekoracje Czekoladowe z Igorem Zaritskim
To jednodniowe szkolenie obejmuje dekoracje czekoladowe, podstawę niemal każdego deseru i tortu.
Dzisiaj wiele z nich możemy kupić gotowe. Jednakże znajomość sztuki tworzenia dekoracji z czekolady, pozwala na stworzenie indywidualnych, niepowtarzalnych elementów ozdabiających własne wyroby cukiernicze.
Na szkoleniu
Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

















Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Szkolenie obejmuje:
- Temperowanie 4 rodzajów czekolady 4 sposobami
- Praca z masłem kakaowym i barwnikami
- Zastosowanie folii transferowych
- Praca z silikonem, formami polikarbonatowymi i pergaminem
- Praca z zamrożonym granitem
- Różne techniki tworzenia dekoracji
- Czekolada plastyczna
- Praca z temperówką do czekolady
- Zastosowanie podgrzewaczy
Dekoracje:
- 3 rodzaje kwiatów
- Czekoladowe listki, piórka, fale, spirale, patyczki, ażurki, wachlarze
- Czekoladowa korona
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Prowadzący szkelenie:

Igor Zaritskyi – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa, superfinalista World Chocolate Masters! Igor Zaritskyi jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii.
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Przepraszamy, wszystkie miejsca zostały zarezerwowane. Dziękujemy za zaufanie.