Home Szkolenia Cukiernicze Croissant, Pain Au Chocolate, Pain aux Raisins – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Croissant, Pain Au Chocolate, Pain aux Raisins – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim 2

Croissant, Pain Au Chocolate, Pain aux Raisins – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Zapraszamy na jednodniowe szkolenie cukiernicze gdzie od zera dowiecie się jak wykonać Croissanty oraz inne wypieki oparte na tym cieście.

Tradycja francuskich ciast

Croissant, Pain Au Chocolate i Pain aux Raisins to popularne francuskie pieczywo, wytwarzane z delikatnego, warstwowego ciasta drożdżowego i różnią się rodzajem nadzienia oraz sposobem zaplatania, croissant są tradycyjnie bez wypełnienia, ale na szkoleniu poznasz także inne rodzaje wypieków bazujące na cieście półfrancuskim, które powstaje z pomocą wałkownicy oraz jest wałkowane ręcznie.

Na tym szkoleniu dowiemy się jak przygotować różnego rodzaju kremy do nadziewania i dekorowania:

  • Cremeux Mango-Marakuja
  • Diplomat pistacja
  • Ubity ganache waniliowy
  • Franżypan – krem do zapiekania
  • Temperowana czekolada do oblewania croissantów

Na szkoleniu

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Program obejmuje:

  • Croissant klasyczny maślany
  • Croissant z kremem mango marakują
  • Croissant migdałowy
  • Pain chocolat
  • Pain aux Raisins
  • Cruffins z ganaszem waniliowym
  • Danishe z owocami

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący szkelenie:

Superfinalista World Chocolate Masters 2022 oraz szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie oferuje wiedzę zarówno początkującym jak i zaawansowanym cukiernikom. Odważnie okrywa cały czas nowe smaki i nie boi się podpisywać pod nimi swoim nazwiskiem, razem z Cacao Barry stworzył swoją autorską czekoladę „Bio Botanica 75.3%”

Na szkoleniach wspiera swoją wiedzę techniczną, ogromnym doświadczeniem i nieprzeciętnym zmysłem artystycznym. 

  • W 2010 roku stanął na podium w prestiżowym konkursie Mondial des Arts Sucres, w Paryżu, na którym zrobił 3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
  • W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie  World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku
  • W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy  w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna  inspiracja, torty, praliny”
  • 2021 staje się finalistą World Chocolate Masters 2022 jako reprezentant Polski

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin:

Data

03 sty 2025

Czas

09:00 - 19:00

Koszt

1000zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria