Igor Zaritskyi

Superfinalista World Chocolate Masters 2022 oraz szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie oferuje wiedzę zarówno początkującym jak i zaawansowanym cukiernikom. 

Odważnie okrywa cały czas nowe smaki i nie boi się podpisywać pod nimi swoim nazwiskiem, razem z Cacao Barry stworzył swoją autorską czekoladę „Bio Botanica 75.3%”

Na szkoleniach wspiera swoją wiedzę techniczną, ogromnym doświadczeniem i nieprzeciętnym zmysłem artystycznym. 

  • W 2010 roku stanął na podium w prestiżowym konkursie Mondial des Arts Sucres, w Paryżu, na którym zrobił 3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
  • W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie  World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku
  • W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy  w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna  inspiracja, torty, praliny”
  • W 2021 staje się finalistą World Chocolate Masters 2022 jako reprezentant Polski

Michał Iwaniuk

Były kreatywny Szef w Belvedere Catering oraz były chef w Airport Hotel Okęcie. Odpowiedzialny za kreację marki Czekolada Café (od 2014). Regionalny World Chocolate Master Akademii Czekolady Barry Callebaut. Laureat tytułu Best Pastry Chef (2016). Superfinalista World Chocolate Masters – Paryż 2018 (WCM). 

Prowadzi szkolenia dla profesjonalistów i pasjonatów cukiernictwa z przygotowania deserów w formie monoporcji, konfekcji czekoladowej i tortów artystycznych. Znakomity technolog, a jednocześnie artysta – ambitny, pracowity i nieprzeciętnie utalentowany, przełamuje standardy i stereotypy. Jest uosobieniem etosu pracy nowoczesnego cukiernika.

Autor czekolady Mazovia – własnej kompozycji Or Noir – szlachetnej i limitowanej linii skomponowanej w ramach przygotowań do World Chocolate Masters 2018. Bazę Mazovii stanowi 71% kakao Barry Callebaut, jej wyróżniki to: głęboki smak, nuta owoców leśnych i aromat czerwonych kwiatów, świeżość i kremowość.

Współautor książek cukierniczych „Kreacje” oraz „Kreacje Świąteczne”. Współtwórca i współwłaściciel autorskiej cukierni Mazovia Patisserie mieszczącej się w hotelu Hilton w Warszawie.

Krzysztof Smoleń

Krzysztof Smoleń

Utalentowany technolog, na co dzień doradzający klientom w firmie Sempre, z doskonałą i rozległą wiedza na temat produkcji lodów rzemieślniczych, technik prezentacji, smaków oraz dekoracji. Pomógł przy uruchomieniu ponad stu produkcji lodów w Polsce i Europie. Autor wielu receptur, które przyjęły się na stałe w ofercie lodziarni.

Na jego szkoleniach dowiesz się:

• o maszynach do produkcji lodów gałkowych
• jak dobrać sprzęt
• wszystkiego o surowcach do produkcji lodów
• produkcji lodów gałkowych
• alternatywnych metodach i technologiach przy produkcji lodów
• o  produkcji lodów wegańskich, bezglutenowych, dla diabetyków
• o nowościach w smakach i sprzęcie

Szkolenia Cukiernicze Warsaw Academy of Pastry Arts - Ciotka Beza - Tort Artystyczny

Iwona Wendel „Ciotka Beza”

Iwona Wendel znana w całej Polsce jako Ciotka Beza – Pracownia tortów artystycznych. Tworzy prawdziwe dzieła sztuki, mogące stać w muzeum, bo niejednokrotnie trudno uwierzyć że te słodkości są artystycznym wyrobem cukierniczym. Wymagają ogromnej pracy i talentu w połączeniu z precyzyjną wiedzą cukierniczą. Jest kreatorką przepięknych słodkich stołów. Gościła również w Dzień dobry TVN. Dzieląc się swoją pasją, kieruje się mottem „Jeśli będziesz robić to, co lubisz najbardziej, to nie przepracujesz ani jednego dnia”.

Maria Shramko

Maria Shramko

Zdobywczyni aż 11 złotych medali w międzynarodowych konkursach, sześciokrotna złota medalistka olimpijska oraz międzynarodowa sędzia w World Association of Chefs’ Societies. Jako członek honorowy 17 stowarzyszeń z całego świata, przez wiele lat reprezentowała Islandię w kadrze narodowej, zdobywając uznanie jako jedna z najlepszych cukierniczek na świecie.

Jej pasja do cukiernictwa, połączona z ogromnym talentem, gwarantuje, że każda lekcja będzie pełna inspiracji i cennych wskazówek.

ewa-drzewicka-

Ewa Drzewicka-Łyżwa

Dwukrotna złota medalistka olimpijska w cukiernictwie artystycznym, Złota medalistka Mistrzostw Świata, Wicemistrzyni Polski i Europy w cukiernictwie, właścicielka pracowni artystycznej i sklepu internetowego Jula Smakula, dyplomowany cukiernik z tytułem mistrzowskim oraz instruktor zawodu, specjalista w dekoracji tortów w stylu angielskim, miłośniczka konkursów cukierniczych, tortów wielopiętrowych, anatomicznych figurek oraz stylu „life size”.

Autorka tekstów do magazynów branżowych, jurorka na konkursach artystycznych. Prywatnie pasjonatka Tai Chi i podróży.

Wybrane wyróżnienia z ostatnich lat:

  • 2021 – finalistka australijskiego konkursu International Cake Show Australia & ACADA w Brisbane
  • 2020 – dwa złote medale Mistrzostw Olimpijskich IKA Olympiade der Koche Stuttgart
  • 2020 – Artysta Miesiąca Luty międzynarodowej organizacji artystów cukierniczych GSARN
  • 2019 – srebrny medal i tytuł Wicemistrza Polski na Mistrzostwach Polski w Dekoracji Tortów
  • 2019 – tytuł Branżowej Osobowości Roku
Szkolenia Cukiernicze Warsaw Academy of Pastry Arts - krystian sak

Krystian Sak

Jego zainteresowanie gastronomią zaczęło się we wczesnych dniach szkoły, gdzie wybrał kierunek: technikum żywienia. Jednak szybko odkrył, że jego prawdziwą pasją jest cukiernictwo i postanowił podążać tą ścieżką.

Miał okazję pracować u boku doświadczonych cukierników w ekskluzywnym Hotelu Warszawa, gdzie nie tylko doskonalił swoje umiejętności, ale także zdobywał nowe inspiracje od klientów o wysokich wymaganiach.

Uczestniczył w różnorodnych konkursach, które pomagały mu rozwijać umiejętności i poszerzać wiedzę. Każda nowa wygrana i sukces dodawały motywacji do dalszego doskonalenia się w tej dziedzinie.

  • 2019- 2 miejsce Worldskills Poland
  • 2020- 3 miejsce Expo Sweet
  • 2022- 1 miejsce Mistrzostwa Polski na Pralinę
  • 2023- 2 miejsce Debic Pastry Cup

 

Lesia Moroz

Lesia Moroz

Pierwsze kroki związane z gastronomią rozpoczęły się dla niej w wieku 16 lat. Początkowo pracowała na kuchni, ale ze względu na ogromne zamiłowanie do cukiernictwa, postanowiła podążać tą ścieżką. Zdobywała doświadczenie cukiernicze w najlepszych warszawskich restauracjach, angażując się w różnorodne szkolenia oraz odbywając staże, które pomagały jej rozwijać się i napędzały do działania.

W 2022 roku zajęła drugie miejsce w Mistrzostwach Polski na Praline, a w tym roku również drugie miejsce zdobyła w konkursie Debic Pastry Cup. Obecnie jest prowadzi szkolenia oraz pracuje w Hotel Warszawa.

Trenerzy Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts - Maciej Wiśniewski

Maciej Wiśniewski

Przede wszystkim trzeba mieć chęci, znać niektóre nowoczesne techniki, a więc też mieć od­powiednie formy silikonowe, maty, blaszki, ranty… Największą różnicą między robie­niem monoporcji i tradycyjnych słodkości jest czas. – Maciej Wiśniewski dla Mistrza Branży

Maciej Wiśniewskijeden z najbardziej uzdolnionych i kreatywnych Cukierników w Polsce. Ambasador marki Cacao Barry. Swoje pomysły realizuje w niezwykłej formie łącząc niebanalne smaki i tekstury w nowoczesnych tortach i deserach. W firmie Catering Wiśniewscy trzyma piecze nad sekcją cukierniczą. 

W listopadzie 2018 r. reprezentował kadrę polskich cukierników w Luksemburgu wraz z Michałem Iwaniukiem oraz Maciejem Rosińskim. Swój kunszt cukierniczy doskonalił m.in. w Europejskiej Szkole Mistrzów im. Wojciecha Kandulskiego oraz w Akademii Czekolady Callebaut.

Fundamenty Wegańskiego Cukiernictwa - Szkolenie cukiernicze z Izabelą Domaradzką

Izabela Domaradzka – Michno

Co-owner i Head Pasty Chef w cukiernio-piekarni Eter w Warszawie. Jest  ambasadorką kampanii Born Original Callebaut. Od początku swojej zawodowej  drogi związana z cukiernictwem alternatywnym tj. wegańskim, bezglutenowym. Jej  pasja do tworzenia wyjątkowych smaków łączy się z głębokim przekonaniem, że  jedzenie powinno być nie tylko pyszne i piękne, ale i odpowiedzialne.

Pracując w  Eter, szkoli z wegańskiego cukiernictwa wciąż powiększający się zespół. Stale  eksperymentuje z nowymi składnikami i technikami. Uwielbia łączyć tradycyjne  receptury z nowoczesnymi, innowacyjnymi podejściami.

jowita

Jowita Woszczyńska

Swoją pasję i miłość do cukiernictwa rozpoczęła w 2014 roku w Cukierni Sowa. Już w 2017r zajęła I miejsce w Mistrzostwach Polski w Dekoracji Tortów Expo Sweet. Wygrana umożliwiła jej start w Mistrzostwach Świata w Dekoracji tortów w Mediolanie, gdzie zdobyła brązowy medal.

W lutym 2018 roku była członkiem jury w Mistrzostwach Europy w Dekoracji tortów Expo Sweet. W 2019 obroniła tytuł Mistrza Polski w dekoracji tortów, co ponownie zagwarantowało jej możliwość reprezentowania Polski na Mistrzostwach Świata w Mediolanie, gdzie tym razem zdobyła złoto i tytuł Mistrza Świata w dekoracji tortów!