Home Szkolenia Cukiernicze Wypieki Wielkanocne – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Wielkanoc z Igorem Zaritskim

Wypieki Wielkanocne – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Czas Wielkanocnego świętowanie zawita do nas szybciej niż się spodziewasz, przygotuj siebie i swoją cukiernie na ten okres odpowiednio wcześniej. Święta Wielkanocne w całej Europie są bogate w tradycję przygotowywania wielu wypieków. Od piaskowych bab po bogate w smaki i dekoracje mazurki. Dwudniowe Szkolenie łączące tradycyjne receptury świąteczne z technikami dekorowania pozwoli Ci na poznanie kilku najpopularniejszych receptur.

Mazurek wielkanocny czy babka piaskowa to ozdoby świątecznego stołu, a przepisów na nie jest wiele. Lecz te które znają nasi mistrzowie są najciekawsze, a sam wypiek najsmaczniejszy! Sprawdźcie sami i wypełnijcie formularz na dole strona aby już teraz zarezerwować sobie miejsce!

Na szkoleniu

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

W programie znajdą się następujące receptury:

  • Babka Piaskowa
  • Babka Wielkanocna A la Panatone
  • Mazurek Cytryna-Malina
  • Mazurek Krem-Karmel
  • Mazurek Pomarańcza- Czekolada
  • Monoporcje Wielkanocne Jajko
  • Świąteczne Czekoladowe figufki

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Prowadzący szkelenie:

Igor Zaritskiy – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa, superfinalista World Chocolate Masters! Igor Zaritskyi jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii.   

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin:

Date

01 Apr 2025 - 02 Apr 2025

Time

10:00 - 18:00

Cost

1700zł (brutto)

Location

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A