Wypieki Wielkanocne – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Czas Wielkanocnego świętowanie zawita do nas szybciej niż się spodziewasz, przygotuj siebie i swoją cukiernie na ten okres odpowiednio wcześniej. Święta Wielkanocne w całej Europie są bogate w tradycję przygotowywania wielu wypieków. Od piaskowych bab po bogate w smaki i dekoracje mazurki. Dwudniowe Szkolenie łączące tradycyjne receptury świąteczne z technikami dekorowania pozwoli Ci na poznanie kilku najpopularniejszych receptur.
Mazurek wielkanocny czy babka piaskowa to ozdoby świątecznego stołu, a przepisów na nie jest wiele. Lecz te które znają nasi mistrzowie są najciekawsze, a sam wypiek najsmaczniejszy! Sprawdźcie sami i wypełnijcie formularz na dole strona aby już teraz zarezerwować sobie miejsce!
Na szkoleniu
Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
W programie znajdą się następujące receptury:
- Babka Piaskowa
- Babka Wielkanocna A la Panatone
- Mazurek Cytryna-Malina
- Mazurek Krem-Karmel
- Mazurek Pomarańcza- Czekolada
- Monoporcje Wielkanocne Jajko
- Świąteczne Czekoladowe figufki
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Prowadzący szkelenie:
Igor Zaritskiy – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa, superfinalista World Chocolate Masters! Igor Zaritskyi jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii.
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin: