Home Szkolenia Cukiernicze Tort od Podstaw z Figurką – Szkolenie cukiernicze z Ewą Drzewicką-Łyżwą
Tort z Fugurką – szkolenie z Ewą Drzewicką-Łyżwą

Tort od Podstaw z Figurką – Szkolenie cukiernicze z Ewą Drzewicką-Łyżwą

Szkolenie jednodniowe z tworzenia tortu piętrowego na prawdziwych biszkoptach oraz z figurką cukrową.
Na szkoleniu pracujemy na prawdziwym cieście biszkoptowym przełożonym kremem śmietanowym. Oba pietra zostaną pokryte kremem maślanym a następnie jedno z nich obłożone masą cukrową w stylu ruffles.

Na szkoleniu

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1800, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Poznasz następujące techniki:

  • Składanie tortu piętrowego z wykorzystaniem wsporników
  • Idealne tynkowanie tortu w kant
  • Obkładanie tortu masą cukrową
  • Wykonanie figurki cukrowej
  • Wykonanie dekoracji z isomaltu
  • Wykonanie dekoracji z czekolady
  • Wykonanie dekoracji z masy cukrowej

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Zgłębisz również informacje dotyczące rodzajów barwników cukrowych i metod ich zastosowania, zasady pracy z izomaltem, czekoladą, rodzaje mas cukrowych i metody pracy, jak wykonać prawidłowy stelaż do tortu piętrowego. Dodatkowo omówimy zarówno przydatne porady jak i najczęściej popełniane błędy w tworzeniu tortów. Takie jak pękanie tynku, transport itp.

Prowadzący szkelenie:

Ewa Drzewicka-Łyżwa  – Dyplomowana cukierniczka z tytułem mistrzowskim, Instruktorka zawodu. Dwukrotnie zdobyła złoty medal, w tym medalistka Mistrzostw Świata. Sześciokrotna uczestniczka mistrzostw tortów na targach Expo Sweet w Warszawie, gdzie w 2018 zdobyła wicemistrzostwo  Europy, a w 2019 Polski. Z pasji i zamiłowania jest sugarcrafterką, miłośniczka konkursów cukierniczo-dekoratorskich. Swoją wiedzą i umiejętnościami dzieli się w niezwykle magiczny sposób, zarażając swoją miłością do piękna i dekoratorstwa w cukiernictwie.

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin:

Date

25 Jan 2025

Time

09:00 - 18:00

Cost

1100 zł (brutto)

Location

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A