Home Szkolenia Cukiernicze Słodkie Słoiczki – Deser na Wynos – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Słodkie Słoiczki – Deser na Wynos – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Słodkie Słoiczki – Deser na Wynos – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Zapraszamy na jednodniowe szkolenie cukiernicze z Igorem Zaritskim gdzie skupimy się na deserach na wynos czyli „take away”

Coraz bardziej popularne desery w słoiczkach będą urozmaiceniem każdego wydarzenia i miłą alternatywą dla klasycznych ciast i ciasteczek. Desery są lekkie, kolorowe, mogą być podawane na różne przyjęcia okolicznościowe lub na co dzień, doskonałe na wynos i zabrane w podróż. Na szkoleniu poznasz osiem tradycyjnych i nowoczesnych kompozycji smakowych.

Podczas szkolenia przygotujemy różne rodzaje musów, kremów, coulis, biszkoptów, sable, dekoracji oraz kruche ciasto. Omówimy techniki przygotowywania i przechowywania wyrobów.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

W programie znajdą się następujące receptury:

  • Gorzka Czekolada-Karmelizowany Orzech Laskowy-Malina
  • Karmelizowany Orzech Pekan-Ser Gorgonzola-Gruszka Klapsa
  • Kokos-Mango-Ananas
  • Malinamisu
  • Melba
  • Tiramisu
  • Panna cotta
  • Trio Czekolady z Marakują

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
  • Fotorelacja z przebiegu szkolenia oraz zdjęcia pamiątkowe z prowadzącym szkolenie.

Prowadzący szkelenie:

Superfinalista World Chocolate Masters 2022 oraz szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie oferuje wiedzę zarówno początkującym jak i zaawansowanym cukiernikom. Odważnie okrywa cały czas nowe smaki i nie boi się podpisywać pod nimi swoim nazwiskiem, razem z Cacao Barry stworzył swoją autorską czekoladę „Bio Botanica 75.3%”

Na szkoleniach wspiera swoją wiedzę techniczną, ogromnym doświadczeniem i nieprzeciętnym zmysłem artystycznym. 

  • W 2010 roku stanął na podium w prestiżowym konkursie Mondial des Arts Sucres, w Paryżu, na którym zrobił 3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
  • W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie  World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku
  • W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy  w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna  inspiracja, torty, praliny”
  • 2021 staje się finalistą World Chocolate Masters 2022 jako reprezentant Polski

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin:

Date

19 Nov 2024

Time

09:00 - 19:00

Cost

1000zł (brutto)

Location

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A