Home Szkolenia Cukiernicze Słodki Stół dla Początkujących – Szkolenie Cukiernicze z Krystianem Sak
Słodki Stół dla Początkujących z Krystianem Sak

Słodki Stół dla Początkujących – Szkolenie Cukiernicze z Krystianem Sak

Zapraszamy na dwudniowe szkolenie cukiernicze z utalentowanym Krystianem Sak na którym poznacie podstawy jak przygotować pełny serwis Słodkiego Stołu.

Słodki Stół na przyjęcia i Eventy

Na tym dwudniowym kursie cukierniczym dowiecie się jak przygotować serie produktów zachwycających smakiem w spójnym stylu. Dzięki przekazanej na szkoleniu wiedzy na temat narzędzi, technik i kompozycji smakowych stworzycie innowacyjne, smaczne i pięknie wyglądające desery na poziomie profesjonalnym.

Omówimy ważne aspekty dotyczące słodkiego stołu. Sposoby transportu i przechowywania oraz tworzenia menu na różnego rodzaju okoliczności. Przeliczanie porcji na osobę i dostosowywanie asortymentu. Poruszymy Techniki Dekoracyjne, Zarządzania zasobami oraz ekonomiki i organizacji pracy.

Na szkoleniu

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

Doświadczenie

To nie pierwsze nasze szkolenie. W naszej ofercie znajdziesz bogactwo różnych tematów, oraz wybór nauczycieli według Twoich preferencji. Świadectwo tego znajdziesz na naszej stronie Facebook

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 1000, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

W programie znajdą się następujące receptury:

  • Tort Truskawka/Mascarpone/Trawa Cytrynowa
  • Tarta Earl Grey/ Figa
  • Monoporcja Kwiat Pomarańczy/Brzoskwinia
  • Monoporcja Wiśnia/Czekolada
  • Ptyś Jabłko/Pecan
  • Makaronik Matcha
  • Cake pops Brownie/Marakuja
  • Beza Kokos/Rum
  • Panna Cotta Malina/ Mango
  • Tartoletka Anans/Pistacja

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
  • Fotorelacja z przebiegu szkolenia oraz zdjęcia pamiątkowe z prowadzącym szkolenie.

Prowadzący szkelenie:

Szkolenia Cukiernicze Warsaw Academy of Pastry Arts - krystian sak

Krystian Sak – Jego zainteresowanie gastronomią zaczęło się we wczesnych dniach szkoły, gdzie wybrał kierunek: technikum żywienia. Jednak szybko odkrył, że jego prawdziwą pasją jest cukiernictwo i postanowił podążać tą ścieżką.

Miał okazję pracować u boku doświadczonych cukierników w ekskluzywnym Hotelu Warszawa, gdzie nie tylko doskonalił swoje umiejętności, ale także zdobywał nowe inspiracje od klientów o wysokich wymaganiach.

Uczestniczył w różnorodnych konkursach, które pomagały mu rozwijać umiejętności i poszerzać wiedzę. Każda nowa wygrana i sukces dodawały motywacji do dalszego doskonalenia się w tej dziedzinie.

  • 2019- 2 miejsce Worldskills Poland
  • 2020- 3 miejsce Expo Sweet
  • 2022- 1 miejsce Mistrzostwa Polski na Pralinę
  • 2023- 2 miejsce Debic Pastry Cup

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin:

Date

20 Jan 2025

Time

10:00 - 19:00

Cost

1700 zł

Location

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A