Nowoczesne, Owocowe Torty – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Zapraszamy na bogate w wiedzę, jednodniowe szkolenie cukiernicze z nowoczesnych, owocowych tortów.
Musowe Torty
Wielowarstwowe, orzeźwiające owocowym smakiem, torty musowe przygotowane na tym szkoleniu, składają się z warstw biszkoptu, chrupki, coulis, i musu. Zostaną też wykończone glazurą oraz zamszem i pięknie zaaranżowane różnymi dekoracjami.
Na szkoleniu
Na tym szkoleniu omówisz najnowsze trendy cukiernictwa wykorzystywane przy przygotowywaniu owocowych tortów musowych. Przedstawimy Ci współczesne formy silikonowe i receptury wieloskładnikowe, łączące smaki i tekstury w jednym przepisie.
Zapewniamy
Jakie jeszcze tajemnice należy znać, aby torty udały się idealnie? Nie ma trudnych pytań, więc przyjdź i pytaj! My zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
Doświadczenie
To nie pierwsze nasze szkolenie podejmujące ten temat. Świadectwo tego znajdziesz w poniższej galerii prezentującej desery wykonane przez naszych uczestników, oraz w wielu opiniach o Warsaw Academy of Pastry Arts na naszej stronie Facebook
Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
W programie znajdują się następujące receptury:
Torty:
- Malina-Ciemna Czekolada-Orzech Laskowy
- Mango-Kokos-Marakuja
- Truskawka-Pistacja-Wanilia
- Ananas-Liczi-Pekan
- Karmel-Gruszka-Migdal
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Nauczymy Cię przyrządzać z nich efektowne wypieki, ale na szkoleniu nie zabraknie:
- Metody dekorowania
- Pracy z teksturami
- Łączenia smaków
- Technik przechowywanie
- Porad o higienie pracy
Prowadzący szkelenie:
Superfinalista World Chocolate Masters 2022 oraz szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie oferuje wiedzę zarówno początkującym jak i zaawansowanym cukiernikom. Odważnie okrywa cały czas nowe smaki i nie boi się podpisywać pod nimi swoim nazwiskiem, razem z Cacao Barry stworzył swoją autorską czekoladę „Bio Botanica 75.3%”
Na szkoleniach wspiera swoją wiedzę techniczną, ogromnym doświadczeniem i nieprzeciętnym zmysłem artystycznym.
- W 2010 roku stanął na podium w prestiżowym konkursie Mondial des Arts Sucres, w Paryżu, na którym zrobił 3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
- W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku”
- W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna inspiracja, torty, praliny”
- W 2021 staje się finalistą World Chocolate Masters 2022 jako reprezentant Polski
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin: