Home Szkolenia Cukiernicze 6 Monoporcji w 1 dzień – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Szkolenia Cukiernicze Warsaw Academy of Pastry Arts - Monoporcje

6 Monoporcji w 1 dzień – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Odkryj tajemnicę Monoporcji na tym bogatym w wiedzę szkoleniu jednodniowym, które będzie odpowiednie zarówno dla początkujących jak i zaawansowanych.

Na szkoleniu połączymy tradycyjne i nowoczesne smaki i receptury z różnymi technikami.

Wykonamy na szkoleniu:

  • Różne rodzaje biszkoptów
  • Ciasto kruche oraz tarty
  • Przygotujemy różne rodzaje musów, kremów, oraz nadzień owocowych
  • Monoporcje wykończymy za pomocą zamszowania, polewy czekoladowej oraz lustrzanej glazury

Kształty monoporcji nadają nowoczesne formy silikonowe, które są dostępne w sklepie firmy Sempre z rabatami dla uczestników szkolenia.

Na szkoleniu

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

W programie znajdą się następujące receptury:

  • Wanilia-Truskawka
  • Tarta Malina-Pistacja
  • Foret Noir
  • Grejpfrut
  • Gruszka-Kajmak
  • Kokos-Mango-Marakuja

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
  • Na szkoleniu będą wykonywane zdjęcia przez fotografa goszczącego w naszej Akademii regularnie. Zdjęcia zostaną przesłane do uczestników w ciągu kilku dni po zakończeniu szkolenia

Prowadzący szkelenie:

Superfinalista World Chocolate Masters 2022 oraz szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie oferuje wiedzę zarówno początkującym jak i zaawansowanym cukiernikom. Odważnie okrywa cały czas nowe smaki i nie boi się podpisywać pod nimi swoim nazwiskiem, razem z Cacao Barry stworzył swoją autorską czekoladę „Bio Botanica 75.3%”

Na szkoleniach wspiera swoją wiedzę techniczną, ogromnym doświadczeniem i nieprzeciętnym zmysłem artystycznym. 

  • W 2010 roku stanął na podium w prestiżowym konkursie Mondial des Arts Sucres, w Paryżu, na którym zrobił 3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
  • W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie  World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku
  • W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy  w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna  inspiracja, torty, praliny”
  • 2021 staje się finalistą World Chocolate Masters 2022 jako reprezentant Polski

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin:

Date

17 Jan 2025

Time

09:00 - 19:00

Cost

1000 zł

Location

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A