Home Szkolenia Cukiernicze Francuskie Makaroniki – klasyczne, wegańskie, wytrawne – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Francuskie Makaroniki – klasyczne, wegańskie, wytrawne – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Francuskie Makaroniki – klasyczne, wegańskie, wytrawne – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Zapraszamy na jednodniowe szkolenie skierowane dla osób początkujących jak i zaawansowanych. Celem szkolenia jest nabycie praktycznej wiedzy na temat wyrobu cukierniczego jak francuskie makaroniki. Poznasz najnowsze trendy i techniki, rozwiążesz typowe problemy podczas pieczenia, poznasz i otrzymasz przepisy na 8 rodzajów makaroników – klasycznych, wegańskim, czy w wyjątkowym – wytrawnym wydaniu.

Na szkoleniu

Dowiesz się wszystkiego o Makaronikach – tradycyjnych, francuskich ciasteczkach. Z pozoru proste, wymagają nie lada umiejętności i wiedzy, by idealnie wyrosły, nabrały odpowiedniej chrupkości i kształtu. Głównymi składnikami makaroników jest mączka migdałowa i białko. Wykonywane na bazie bezy francuskiej oraz bezy włoskiej. Na szkoleniu dowiesz się również jak perfekcyjnie komponować różne rodzaje kremów, ganache w połączeniu z owocowymi konfiturami.

  • Podstawowe Techniki używane w tradycyjnym i nowoczesnym cukiernictwie.
  • Wiedza techniczna na temat surowców i półproduktów wykorzystywanych do pieczenia makaroników.
  • Zastosowanie barwników spożywczych.
  • Sekrety i różnice bezy francuskiej i włoskiej.
  • Zasady formowania i wypiekania makaroników.
  • Komponowanie i łączenie smaków kremów, ganache i komfitur.
  • Wypełnianie i zamykanie makaroników.
  • Podstawy pracy z karmelem i czekoladą.
  • Podstawy i trendy w dekorowaniu i ekspozycji wyrobów cukierniczych.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

W programie znajdą się następujące receptury:

  • Pistacja- Wiśnia
  • Kokos- Marakuja
  • Gruszka- Ser Dor Blue
  • Mango- Yuzu
  • Ciemna Czekolada – Malina
  • Wanilia-Truskawka
  • Wegańskie Malinowe
  • Wytrawne Wędzony boczek- śliwka suszona

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
  • Fotorelacja z przebiegu szkolenia oraz zdjęcia pamiątkowe z prowadzącym szkolenie.

Prowadzący szkelenie:

Superfinalista World Chocolate Masters 2022 oraz szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie oferuje wiedzę zarówno początkującym jak i zaawansowanym cukiernikom. Odważnie okrywa cały czas nowe smaki i nie boi się podpisywać pod nimi swoim nazwiskiem, razem z Cacao Barry stworzył swoją autorską czekoladę „Bio Botanica 75.3%”

Na szkoleniach wspiera swoją wiedzę techniczną, ogromnym doświadczeniem i nieprzeciętnym zmysłem artystycznym. 

  • W 2010 roku stanął na podium w prestiżowym konkursie Mondial des Arts Sucres, w Paryżu, na którym zrobił 3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
  • W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie  World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku
  • W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy  w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna  inspiracja, torty, praliny”
  • 2021 staje się finalistą World Chocolate Masters 2022 jako reprezentant Polski

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin:

Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin:

Date

11 Apr 2025

Time

09:00 - 19:00

Cost

1000 zł (brutto)

Location

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A