Francuskie Makaroniki – klasyczne, wegańskie, wytrawne – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Zapraszamy na jednodniowe szkolenie skierowane dla osób początkujących jak i zaawansowanych. Celem szkolenia jest nabycie praktycznej wiedzy na temat wyrobu cukierniczego jak francuskie makaroniki. Poznasz najnowsze trendy i techniki, rozwiążesz typowe problemy podczas pieczenia, poznasz i otrzymasz przepisy na 8 rodzajów makaroników – klasycznych, wegańskim, czy w wyjątkowym – wytrawnym wydaniu.
Na szkoleniu
Dowiesz się wszystkiego o Makaronikach – tradycyjnych, francuskich ciasteczkach. Z pozoru proste, wymagają nie lada umiejętności i wiedzy, by idealnie wyrosły, nabrały odpowiedniej chrupkości i kształtu. Głównymi składnikami makaroników jest mączka migdałowa i białko. Wykonywane na bazie bezy francuskiej oraz bezy włoskiej. Na szkoleniu dowiesz się również jak perfekcyjnie komponować różne rodzaje kremów, ganache w połączeniu z owocowymi konfiturami.
- Podstawowe Techniki używane w tradycyjnym i nowoczesnym cukiernictwie.
- Wiedza techniczna na temat surowców i półproduktów wykorzystywanych do pieczenia makaroników.
- Zastosowanie barwników spożywczych.
- Sekrety i różnice bezy francuskiej i włoskiej.
- Zasady formowania i wypiekania makaroników.
- Komponowanie i łączenie smaków kremów, ganache i komfitur.
- Wypełnianie i zamykanie makaroników.
- Podstawy pracy z karmelem i czekoladą.
- Podstawy i trendy w dekorowaniu i ekspozycji wyrobów cukierniczych.
Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
W programie znajdą się następujące receptury:
- Pistacja- Wiśnia
- Kokos- Marakuja
- Gruszka- Ser Dor Blue
- Mango- Yuzu
- Ciemna Czekolada – Malina
- Wanilia-Truskawka
- Wegańskie Malinowe
- Wytrawne Wędzony boczek- śliwka suszona
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
- Fotorelacja z przebiegu szkolenia oraz zdjęcia pamiątkowe z prowadzącym szkolenie.
Prowadzący szkelenie:
Superfinalista World Chocolate Masters 2022 oraz szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie oferuje wiedzę zarówno początkującym jak i zaawansowanym cukiernikom. Odważnie okrywa cały czas nowe smaki i nie boi się podpisywać pod nimi swoim nazwiskiem, razem z Cacao Barry stworzył swoją autorską czekoladę „Bio Botanica 75.3%”
Na szkoleniach wspiera swoją wiedzę techniczną, ogromnym doświadczeniem i nieprzeciętnym zmysłem artystycznym.
- W 2010 roku stanął na podium w prestiżowym konkursie Mondial des Arts Sucres, w Paryżu, na którym zrobił 3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
- W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku”
- W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna inspiracja, torty, praliny”
- W 2021 staje się finalistą World Chocolate Masters 2022 jako reprezentant Polski
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin:
Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin: