Finger Food – Szkolenie Cukiernicze z Michałem Iwaniukiem
Zapraszamy na dwudniowe szkolenie cukiernicze z laureatem światowego konkursu World Chocolate Masters Michałem Iwaniukiem. Przekaże on wiedzę na temat małych deserów.
Małe przekąski, które można jeść bez użycia sztućców, zwykle jedzone rękami. Zamawiane na okoliczności takie jak imprezy, bankiety czy spotkania firmowe. Na tym szkoleniu, doświadczony mistrz cukiernictwa Michał Iwaniuk nauczy Cię przygotowywać atrakcyjne zarówno wizualnie, jak i smakowo .
Dlaczego warto zainteresować się szkoleniem cukierniczym w rodzaju deserów Finger Food? Ty i Twoja cukiernia znajdzie odpowiedź na aktualne trendy gastronomiczne. Ale nie tylko, nauczysz się przygotowywać desery o wszechstronnym zastosowaniu, które są łatwe do serwowania. Michał Iwaniuk zadba o zaprezentowanie ich w kreatywny i estetyczny sposób
Zaprezentowane szkolenie to możliwość zdobycia nowych umiejętności, które wpisują się w obecne trendy i potrzeby rynku, to klucz do przyciągnięcia zainteresowania swoim wyrobem.
Podczas szkolenia przygotujemy:
- Tarte bazyliową
Monoporcje:
- Opera
- Orzech laskowy
- Malina z miętą i wanilia
- Baileys z ziarnem kakaowca
- Mus tonka z jabłkiem
- Whiskey z karmelem dulce de leche
Praliny:
- Kokos z rumem – pralina formowana
- Gianduja z marakują – pralina cięta
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
- Fotorelacja z przebiegu szkolenia oraz zdjęcia pamiątkowe z prowadzącym szkolenie.
Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 1000, szkolenie zakończy się około godziny 1800, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Prowadzący szkelenie:
Michał Iwaniuk, cukiernik od ponad 20 lat. Ambasador marki Cacao Barry. Superfinalista konkursu World Chocolate Masters 2018 w Paryżu. Jest laureatem I edycji mistrzostw cukierniczych Best Pastry Chef. Zajął pierwsze miejsce w konkursie kreatywnego deseru na talerzu Master Chellenge by Scholler.
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl