Deser wegański na talerzu – Pistacja & Malina | Szkolenie on-line dla restauratorów z Maciejem Rosińskim
Zapraszamy na autorskie szkolenie online, wielokrotnie nagradzanego Macieja Rosińskiego.
Ambasador marki Callebaut. Reprezentując Polskę zdobył brązowy medal na Marco Polo Cup w Szanghaju. W roku 2016 był trenerem Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów w zakresie wyrobów cukierniczych i deserów. Zdobywca dwóch czapek Gault&Millau, a także osoba nominowana w kategorii Szef Jutra. Wyróżniony tytułem Szefa Roku 2016 oraz Ambasadora Łódzkiej Gastronomii 2017 w Łódzkich Nagrodach Kulinarnych. Wielokrotny Juror w konkursach kulinarnych i cukierniczych. Szkoleniowiec w WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS
Szkolenie zawiera propozycję deseru wegańskiego serwowanego na talerzach. Zakres i wykonanie odbiega od standardowych deserów do jakich jesteśmy przyzwyczajeni w restauracjach.
Deser składa się z kilku elementów, każdy wyróżnia inny smak i tekstura. Całość stanowi doskonale zbalansowana kompozycję, pobudzającą kubki smakowe na poziomie odczuć sensorycznych w połączeniu z zapachem i wizualnym odbiorem.
W przygotowaniu deserów zastosowano składniki profesjonalne, niezbędne do otrzymania odpowiedniej konsystencji i tekstury. Każdy składnik odgrywa istotną rolę w osiągnięciu znakomitego efektu, którym może poszczycić się Chef ekskluzywnej restauracji.
Doskonałą okazje do poznania zaawansowanych technik cukierniczych. Zaprezentujemy film instruktażowy dla deseru wraz z recepturą w PDF która wtajemnicza w alkowy cukiernictwa na najwyższym poziomie. Receptura zawierają wiele niezależnych przepisów, na bazie których można tworzyć podobne receptury lub wykorzystywać jako odrębne elementy w kompozycjach deserowych.
DESER Pistacja Malina
Elementy:
- Financier pistacjowy
- Cremeux pistacjowe
- Compote malinowe
- Sorbet malinowy
- Espuma maślanka-malina
Czas trwania: 15 min.
Prowadzący szkelenie:
Maciej Rosiński – Wielokrotnie nagradzany, doskonały kucharz i cukiernik
Ambasador marki Callebaut. Reprezentując Polskę zdobył brązowy medal na Marco Polo Cup w Szanghaju. W roku 2016 był trenerem Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów w zakresie wyrobów cukierniczych i deserów. Zdobywca dwóch czapek Gault&Millau, a także osoba nominowana w kategorii Szef Jutra. Wyróżniony tytułem Szefa Roku 2016 oraz Ambasadora Łódzkiej Gastronomii 2017 w Łódzkich Nagrodach Kulinarnych. Wielokrotny Juror w konkursach kulinarnych i cukierniczych. Szkoleniowiec w WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS
Szczegóły szkolenia
Szkolenie jest nagraniem w Warsaw Akademy of Pastry Arts. Po potwierdzeniu dokonania płatności Uczestnik szkolenia otrzyma:
- Maila z podziękowanie za zakup szkolenia z dalszymi instrukcjami
- Link do filmu na platformie VIMEO
(Mail nie jest wysyłany automatycznie, w dni robocze staramy się odpowiedzieć w 24h)
WARUNKIEM POPRAWNEJ REJESTRACJI JEST PODANIE NUMERU ZAMÓWIENIA
JAKI OTRZYMUJĄ PAŃSTWO W MAILU POTWIERDZAJĄCYM ZAKUP SZKOLENIA ze sklepu Cukieteria.pl
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
ZAKUP PRZEZ STRONĘ CUKIETERIA.PL: Joanna Olszewska tel. 601 27 36 37