Home Szkolenia Cukiernicze Pączki, Cronuty i Churossy – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Cronut churossy i pączki – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Pączki, Cronuty i Churossy – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Cronut to pączek strukturą ciasta zbliżający się do croissanta. Wymyślony w nowojorskich cukierniach, przypomina pączek i jest zrobiony z ciasta półfrancuskiego, które tradycyjnie jest smażone w oleju z pestek winogron. Następnie jest wypełniane ganaszem i konfiturą i udekorowane cukrowym foundantem.

Pod okiem Igora Zaritskiego złamiemy, przeanalizujemy, i wykonamy recepturę na ten wyśmienity deser. Nie zabraknie także wiedzy dotyczącej sztuki smażenia tradycyjnych pączków i ekstrawaganckich churosów -tych krążących po hiszpańskich ulicach. Poznamy sekret soczystego wnętrza pączka i chrupiącej skorupki churrosa, zdobywając umiejętności, które przeniosą Cię na zupełnie nowy poziom

Na szkoleniu

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

W programie:

Pączki

Cronuty

Churossy w sosie czekoladowym:

  • Ciasto półfrancuskie
  • Konfitura pomarańczowa
  • Konfitura marakuja
  • Konfitura malinowa
  • Konfitura truskawkowa
  • Ganache cytrynowy
  • Ganache czekoladowe
  • Ganache pistacjowy
  • Ganache karmel
  • Lukier-Plastyczna masa czekoladowa

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
  • Fotorelacja z przebiegu szkolenia oraz zdjęcia pamiątkowe z prowadzącym szkolenie.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Akademia Cukiernicza Warsaw Academy of Pastry Arts - Igor Zaritskiy

Prowadzący szkelenie:

Superfinalista World Chocolate Masters 2022 oraz szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie oferuje wiedzę zarówno początkującym jak i zaawansowanym cukiernikom. Odważnie okrywa cały czas nowe smaki i nie boi się podpisywać pod nimi swoim nazwiskiem, razem z Cacao Barry stworzył swoją autorską czekoladę „Bio Botanica 75.3%”

Na szkoleniach wspiera swoją wiedzę techniczną, ogromnym doświadczeniem i nieprzeciętnym zmysłem artystycznym. 

  • W 2010 roku stanął na podium w prestiżowym konkursie Mondial des Arts Sucres, w Paryżu, na którym zrobił 3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
  • W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie  World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku
  • W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy  w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna  inspiracja, torty, praliny”
  • 2021 staje się finalistą World Chocolate Masters 2022 jako reprezentant Polski

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin:

Date

03 Feb 2025

Time

09:00 - 19:00

Cost

1000 zł (brutto)

Location

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A